© 2022 Glamour.hu

VÉDELEM A FOLTOS FALAK ELLEN

Otthonunk tisztasága és rendezettsége sokat elárul rólunk. A forgalmas helyiségek tisztántartása a legnehezebb, főként akkor, ha a falakon is megjelennek a mindennapos szennyeződések, majd a foltok. Erre is van már megoldás, a Poli-Farbe Platinum matt latexfesték.

Nemcsak látogatóink véleményét befolyásolja lakásunk tisztasága, hanem a hangulatunk is aszerint alakul, hogy hazatérve milyen összkép fogad.

Hamar piszkolódó falak

Különösen a nagy igénybevételnek kitett, zsúfolt helyiségek rendben- és tisztántartása ad sok feladatot. Például az előszobáé, ahová hazaérve a sáros cipők kerülnek. A konyháé, ahol gyakran fröccsennek zsíros, olajos, szennyeződések a falakra. Egy jól sikerült hétvégi házibuli után bizony gondot okozhatnak a kiloccsant italok és kávé nyomai is. De a gyerekszobában sem jobb a helyzet, ahol a zsírkréta, a filctoll és az apró piszkos kezek ujjlenyomatai okoznak plusz súrolnivalót.

A legtöbb beltéri falfesték alacsony kötőanyag-tartalma miatt nem foltálló, tehát hiába szeretnénk nedves ruhával eltüntetni a makacs szennyeződéseket, a foltok megmaradnak. Az évek alatt egyre több paca csúfítja el a falakat, így a forgalmas helyiségekben gyakrabban kell festeni.Bátran súrolhatod!

A tisztasági festés általában sok fejtörést okoz, hiszen az anyagiakon túl döntést kell hozni a színekről, a felújítás időpontjáról, és az új festék kiválasztása sem mindig egyszerű.

Létezik azonban egy olyan latexfesték, amellyel éppen olyan egyszerűen átfesthetjük a szobafalakat, mint egy hagyományos beltéri falfestékekkel, viszont amellett, hogy mosható felületet ad, még a dörzsölésnek és a súrolásnak is ellenáll. A latexfesték magas kötőanyag-tartalmú, így a fizikai behatásoknak kiválóan ellenáll. A Poli-Farbe Platinum matt latexfesték különleges receptúrájának köszönhetően a ház bármely részében megállja a helyét. A festékkel bevont felület szép és tartós lesz. Nem foltosodik, és könnyen megtisztítható a makacsabb szennyeződésektől is; mint a zsír, az olaj, egyéb ételszármazékok, a kávé, vagy a vörösbor. Emellett számos egyéb, a háztartásban előforduló piszkot eltüntethetünk róla: például a sarat, a gyümölcsleveket, a csokoládét, a rúzsfoltot, a grafitceruzát vagy akár az élénk színű szövegkiemelőt is! A sokoldalú latexfesték további előnye, hogy páraálló bevonatot képez a falon, így a penésztől is óv.


Hogyan dolgozzunk a foltálló festékkel?

Bár a Poli-Farbe Platinum matt latexfesték összetétele egyedi, használata nem különbözik a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestékétől. Lényeges a kellő festékmennyiség megválasztása, hogy ne becsüljük se alul, se felül a szükséges mennyiséget. Ennek kiszámolásához egyesével kell összeadni a falak magasságának és szélességének szorzatát, amelyből a nyílászárók területét ki kell vonni. Egy liter 12-16 négyzetméter felület lefestésére elegendő egy rétegben.

A színek mellett a falfesték kiválasztására is ügyeljünk! Érdemes olyan terméket választani, amely előre bekevert divatszínekkel és különleges receptúrával vár a polcokon. A Poli-Farbe Platinum matt latexfesték ilyen: szép és tartós felületet ad, nagy igénybevételű helyiségek védelmére, foltok, penész és szennyeződések ellen is kiváló megoldást nyújt. Nemcsak mosható, hanem dörzsálló felületet eredményez, melyről a makacs szennyeződések (mint a kávé, a vörösbor, az olaj és a kóla) is könnyedén eltávolíthatók.

A festéket használat előtt alaposan fel kell keverni, majd ecsettel vagy hengerrel 2 rétegben tanácsos felhordani. A rétegek között 2-3 óra száradási idővel számoljunk. Nem árt, ha van kéznél festőtálca, valamint a padló és bútorok védelmére takarófólia. A tartós végeredmény érdekében ne feledjük festés előtt mélyalapozni a felületet Poli-Farbe Platinum mélyalapozóval.


A szöveg, valamint a cikkben látható fotók a Poli-Farbe Vegyipari Kft. tulajdonát képezik.
A honlapon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakember konzultációt!