© 2022 Glamour.hu

Hálószoba trükkök és hangulatjavító tippek hideg időre

A hűvösebb hónapok tökéletesen alkalmasak arra, hogy teret engedjünk a pihenésnek, az énidőnek, a feltöltődésnek. Alkalmunk adódik kihasználni az otthon töltött időt, különösképp abban a szobában, ahol pihenni, aludni szoktunk. Ahhoz, hogy feltöltődve indulhasson a napunk egy esős, hideg reggelen, fontos, hogy előtte pihentető közegben töltsük időnket. Néhány egyszerű ötlet és szempont megvalósításával kialakíthatjuk a legbensőbb közegünket úgy, hogy az pozitívan hasson ránk

A hálószobában található színek vannak ránk a legnagyobb hatással. Ha most még egyhangú vagy unalmas a hálószoba összképe, gyorsan feldobhatjuk némi színnel, ne fosszuk meg magunkat a színek inspiráló hatásától, a lakás ezen pontján sem. Nem kell nagy felújításra gondolni, elég, ha egy-egy falrészt hangsúlyozunk egy színnel vagy dekorfestéssel. Érdemes olyan színt választani, ami pihentető és stresszoldó, és személyiségünket is tükrözi. Nem ajánlott olyan színt preferálni, amellyel később nem tudunk azonosulni. A hálószobába is becsempészhetünk erősebb, élénkebb színeket, sőt a festésbe is belevihetünk játékosságot, de tartsuk szem előtt a harmonikus összhatás megteremtését. Mutatunk néhány inspiráló hálószoba-kialakítást


Elég, ha a szobánk egyik falán idézzük fel a nyári napsütést.

Tipp: Poli-Farbe Platinum dália (D 70) árnyalata.

A kevesebb néha több. Használjuk ki a terek adta lehetőségeket: tökéletesen működik, ha egy határozott, élénk színt csak dekorációként jelenítünk meg a szoba egyik falfelületén.

Tipp: Poli-Farbe Platinum kék szellőrózsa (K 40) árnyalata.


A befejezetlen falfestés játékos megoldása a hálószoba hangulatát is feldobja.

Tipp: Poli-Farbe Platinum matt latex ribizli (R 50) árnyalata.

Könnyed játékosság a formákkal és színekkel.

Tipp: Poli-Farbe Platinum matt latex gyömbér (GY 40), hamuka (H 30), bársonyvirág (B 40), babarózsa (B 10) árnyalata.

Az egyedi struktúrákat a hálószoba falfelületein sem kell elvetnünk.

A Poli-Farbe Platinum Decor termékekkel egyedi falfelületeket alakíthatunk ki. A képen egy modern kőhatású falfelület látható. Megjelenésében különleges, színében elegáns.

A hálószobában ne spóroljunk a kiegészítőkkel. Szerezzünk be pihe-puha takarókat, kényelmes párnákat. Figyeljünk arra, hogy színben és mintában összhangban legyenek egymással és a fal színével.

Töltsük meg ezt a teret számunkra kedves emlékekkel és dekorációval. Készítsünk egyedi képkeretet vagy képmontázsokat. Akik kedvelik az egyedi DIY megoldásokat, bátran festhetnek is a falra. Jól működhet, ha színben vagy képekben visszahozzuk a kedves nyári emlékeket.


A hálószoba meghitt hangulata a megfelelő fényeken is múlik. A korai sötétedés miatt érzett melankóliát elkerülhetjük, ha hangulatos fényekkel dobjuk fel környezetünket. Szerezzünk be gyertyákat, de lampionokkal vagy különböző dekorlámpákkal is feldobhatjuk szobánk megjelenését. Nyerő párosítás: geometriai minta erősebb színekből a hálószoba egyik falán. Tipp: Poli-Farbe Platinum meggybordó (M 80) és fehérrel (F 1) kevert árnyalatai.
Engedjünk a pihenésnek, a kellemes semmittevésnek. Lustálkodjunk, olvassunk, nézzünk filmet, ejtőzzünk, reggelizzünk az ágyban, ha tehetjük. Kényeztessük magunkat a tudattal, hogy egyre sokszínűbb az otthonunk, amire a család és a barátok is irigykedő pillantásokat vetnek majd.
A kékes-lilás árnyalatok a hálószobában is megállják a helyüket, egy dologra érdemes figyelni, hogy a meleg árnyalatokat válasszuk ezekből a színcsoportokból. Tipp: a Poli-Farbe Platinum iringó (I50) árnyalata.