© 2022 Glamour.hu

Egyszerű, mégis különleges DIY minták a falra

A saját készítésű dekorációk nagyon népszerűek az otthonszépítésben, hiszen szabadjára engedheted a képzeletedet és egészen egyedi dolgokat alkothatsz. Ráadásul jó minőségű alapanyagokkal, eszközökkel garantált a sikerélmény is.

A falfestés már nem számít ördöngösségnek, minimális kézügyességgel bátran nekivághatsz, és nem kell feltétlenül szakemberre bíznod az egyedi faldekorációk készítését sem. A Poli-Farbe Platinum festékek kifogyhatatlan inspirációs lehetőségeket rejtenek és nagyon könnyű velük dolgozni! Nem muszáj egy teljes helyiségben gondolkodnod ahhoz, hogy látványos változásokat érj el, egy kisebb falszakaszt is dekorálhatsz, fókuszba helyezve azt. Például a nappali egyik feléből kialakított dolgozósarkot, a hálószoba ágy mögötti szakaszát. De feldobhatod az előtér unalmas felületét is színekkel, formákkal.

Tervezd meg, mit szeretnél!

A tervezésekor a megfelelő árnyalatok kiválasztása az első feladatod, hiszen sok minden függ tőle. Azt szeretnéd, hogy a dekoráció belesimuljon a meglévő enteriőrbe, otthonod színvilágába vagy abból kiugorjon? Melegíteni akarsz a tereken vagy semleges, pasztelles világot létrehozni? Optikailag szűkítenéd, kuckóssá tennéd a helyiséget vagy tágítanál a térérzeten? Divatos vagy klasszikus, időtálló árnyalatokra vágysz? Ha ezt kitaláltad, tervezd meg a mintát. Ha csak kisebb szakaszt dekorálsz, ne válassz nagy mintát, mert nem fog érvényesülni és nyomasztóan hathat.

Ötletes kellékek

A mintázáshoz sem kell különleges tehetség vagy kézügyesség. Helyette elég, ha kreatívan használsz meglévő háztartási kellékeket, csak nézz körül a lakásban ilyen szemmel! A hagyományos eszközök - ecset és festőhenger - mellett dolgozhatsz mosogatószivaccsal, kötözőspárgával, buborékfóliával, maszkolószalaggal vagy dekorgumival, de akár készen kapható sablonokkal is. A hatás nem marad el, biztos lehetsz benne, hogy mindenki, aki belép az otthonodba, el fogja kérni a ?receptet?, hogyan csináltad!

Nyomdázás a falon

Egy fehér vagy egy visszafogott, pasztell fal alap remek felület arra, hogy nyomdával díszítsd! Felidézheted a gyerekkorodat, az egyediségnek valóban csak a képzeleted szabhat határt. Ha a saját készítésű és mintájú sablont belemártod a választott Poli-Farbe Platinum falfestékbe, tetszőleges sűrűségben mintázhatod meg a falat.

Csurgass mintát!

Gyorsan izgalmassá teheted az egyszínű falakat is, ha színes festékcsíkokat csurgatsz egymás mellett, vagy elszórtan a falon. Használj több vidám, élénk színt! Fontos, hogy a Poli-Farbe Platinum falfestéket a gyártói utasításnál nagyobb hígítással keverd, mert különben nem folyik kellő mértékben (hiszen a Poli-Farbe Platinum falfestékek alapvetően csepegésmentesek), végezz próbacsurgatást. A lefolyás szabálytalanságából, a színek tetszőleges helyről indításából és szabálytalan vonalú végetéréséből alakul ki a teljesen egyedi DIY dekorációd, ami minden szemet odavonz majd!

További egyszerű DIY faldekorálós megoldásokért kattints ide: https://www.youtube.com/watch?v=K7noT8qH0e0&t=85s

A szöveg, valamint a cikkben látható fotók a Poli-Farbe Vegyipari Kft. tulajdonát képezik. A honlapon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakemberrel való konzultációt!