© 2022 Glamour.hu

Költöztess városi oázist az otthonodba!

2020 egyik legnépszerűbb trendje a lakberendezésben, hogy engedd a természetet a falakon belülre! Akár egy egész botanikus kertet kialakíthatsz, de ügyes trükkökkel már kisebb területen is jól érvényesülhet a dzsungelhatás.

Te is egyre több időt töltesz zárt irodákban, és végeláthatatlan dugókban ülve vánszorogsz a városban? Akkor nem csoda, hogy a szabadidődben inkább a természetbe vágysz! Az elmúlt években a lakberendezésben is megnőtt az igény arra, hogy dús növényzetű erdőket, botanikus kerteket, dzsungeleket idéző árnyalatok fogadjanak hazatértünkkor, amelyek megnyugtatnak és harmóniát árasztanak. De hogyan lehet mindez látványos úgy, hogy mégse tűnjön túlzásnak?

Burjánzó terek

A legkézenfekvőbb megoldás, hogy csempéssz minél több zöld növényt az otthonodba! Nemcsak a látványuk nyugtat meg, de növelik az otthonod páratartalmát is, ami javítja a közérzetedet. Polcokon, sarokállványokon, ablakpárkányokon, lépcsőfordulókban is elhelyezheted a kaspókat. Néhány növényfajta légtisztító hatású is, frissen tartják a szoba levegőjét és kiszűrik a szálló toxikus anyagokat. Ilyenek a borostyán, a dracéna, a fikusz, a szobai futóka, a zöldike és a hegyi pálma is.

Megnyugtató mély zöldek

A falakon is megjelenhetnek az erdők árnyalatai! Ha élénkebb vagy éppen elegáns, mély zöldekkel és barnás, bézses földszínekkel dekorálod az otthonodat, és itt-ott leveles mintákat csempészel be az enteriőrbe - például szőnyegen, függönyökön, díszpárnákon, tapétacsíkon -, az egyszerre áraszt nyugalmat, harmóniát és üdeséget.
Az elmúlt év nagy kedvencei a mély falszínek voltak, és ez idén is folytatódik! A Poli-Farbe Platinum Decor bazsalikom (D70B) és olíva (D60O) csodás zöld árnyalataival megidézheted a természetet otthonodban. Tágasabb, világosabb tereknél nagyobb falfelületet is kifesthetsz velük. Kisebb, sötétebb helyiségekben elég, ha egy falrészletet díszítesz, így emelve ki egy fókuszpontot, ahová a tekintetet szegezni szeretnéd. Például egy olvasósarkot a nappaliban vagy az étkezőasztal mögötti részt.
A Poli-Farbe Platinum Decor festékekkel sablonok és maszkolószalag segítségével csíkokat, trendi geometrikus ábrákat és levélmintákat is készíthetsz. Igen, te saját kezűleg is, mivel a festék csepegésmentes, szépen, egy rétegben is fed és könnyű vele dolgozni! Akár egy délután alatt átalakíthatod vele az otthonodat.

Fokozd a természetességet!

A mély zöldek szépségét natúr fa és világos színű bútorokkal, kiegészítőkkel fokozhatod, sőt a bambuszból készült tárgyak is kiváló párosai. A fémek is jól állnak neki - az ezüst, arany vagy réz bútor vagy kiegészítő elegánssá teszi az összképet.

Ha a mély árnyalatokat túl erősnek érzed, vagy kiegészítő színt keresel mellé a többi falfelületre, akkor a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestékei között biztos megtalálod az igazit - több, mint 50 színből választhatsz! Például a zöld búzafű (B70) energikusabb, a natúr bogáncs (B50) semlegesebb társa lehet, de a klasszikus fehér is tökéletes mellé. Plusz pont a zöld gondolkodásban, hogy a Poli-Farbe Platinum beltéri falfestékei nem tartalmaznak hozzáadott formaldehidet.

A szöveg, valamint a cikkben látható fotók a Poli-Farbe Vegyipari Kft. tulajdonát képezik. A honlapon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakemberrel való konzultációt!