© 2022 Glamour.hu

Ötletek gyerekszobába

A gyermekkori álmok életkor szerint is változnak, ezért összegyűjtöttük azokat az enteriőröket, amelyek segítenek kiválasztani a legszebb és legjobb megoldásokat. A legkisebbek szobáihoz is a Poli-Farbe Platinumot ajánljuk, hiszen könnyen, gyorsan lehet vele festeni. Sok száz árnyalat közül választhatunk, és akár egy rétegben is elegendő, ráadásul csepegésmentes és illatosított is, így nem lesz festékszag a szobában. A babaszoba kialakításakor vagy a lakás felújításakor vegyük figyelembe, hogy a tudatos szülők az új jövevény érkezése előtt legalább 3-4 héttel festenek, és sokat szellőztetnek!

Babaszoba

Képsorozatunk azt ábrázolja, hogyan változtatja meg a falfestés a berendezés szempontjából azonos szobát. Az első két képen lányszoba-variációkat látunk, a klasszikus rózsaszínt és az elegáns lilát. a kisfiúkat a hagyomány szerint kékkel várják. Az utolsó képen azt érzékeltetjük, milyen más árnyalatokat kapunk, ha esti fényben nézzük meg ugyanazt a színt. Ebben az esetben a lilás árnyalat kelt kellemes, alváshoz alkalmas hangulatot a picinek.

Különleges dekortechnikát láthatunk ezen a falon. Bár a módszer aprólékos mérést és ügyes kezeket igényel, ha tényleg egyedi kis kuckót szeretnénk a babának, vágjunk bele bátran.

Energikus kisfiúk szobájába remek szín ez az élénk kék, még óvodáskorban is használható.

Gyerekszobának is divatos a zöld pisztácia árnyalata.

Gyakran fiú bébiknek választanak a szülők antik, sötétebb árnyalatú kiságyat, szekrényt, pelenkázót. Ha így teszünk, jó szolgálatot tesz a zöld pasztelles árnyalata, amely szépen kiemeli a sötét bútort.

Íme a rózsaszín álom maga: tökéletes választás lehet lányszobába.

Óvodásoknak és kisiskolásoknak

Ha nincsen egész szoba, csak egy tanulósarok a gyereknek, akkor is játszhatunk a színekkel. A fiúk például a versenyautók miatt odavannak a pirosért.

Ez a szoba is a kissé fakó, svéd stílust mutatja be. Ha több gyermek lakik egy szobában, akkor válasszuk a színek pasztelles árnyalatát.

Korai iskolakezdéshez nehezen ébredő gyermekeknek segít ez a vidám aranysárga árnyalat.

Élénk színekből is lehet harmonikusat alkotni: ez a vidám szoba a természetközeliséget idézi.

A sima fehér szobában, ha egyetlen falat vagy sarkot átfestünk érdekesebb színűre, már izgalmas hatást keltünk

Ha több színű, meghatározó a bútor, akkor pasztell- színek illenek a falakra

A kéknek többféle árnyalatát is keverhetjük egy szobán belül. Emlékszünk a 80/20-as szabályra? A világos verziókat használjuk nagyobb felületen, a sötéteket csak módjával.

Galamblelkű ifjú hölgyeknek ajánlott ez a halványkék, akik már kinőtték a rózsaszínt.

Ezt a különleges falat akár kamaszlányunk is elkészítheti.

Még a kamaszfiúk is odavannak az űrhajós tematikáért. Lila és piros, plusz némi szürke kombinációjával könnyen kelthetünk technós hatást.

A tetőtéri szobák sajátos fényviszonyai miatt csak világos színeket használjunk.

Nem ritka, hogy a családnak nem futja új bútorra, ezért a nagyszülőktől örökölt, sötét, súlyos darabokból kell megalkotni a gyerekszobát. Egy modern szőnyeg és a vidám, világos falfestés olcsón ellensúlyozhatja a komorságot.

A legegyszerűbb berendezést is feldobhatjuk egy egyszerű ötlettel. A szimpla, fehér ágyat kiemeli a sötétkék, amely a falfelület felső kétharmadát tölti ki. Ebben az esetben éppen nem igaz a 80/20-as szabály. Ezt a módszert csak akkor alkalmazzuk, ha megfelelő nagyságú nyitott térrel, és nagyméretű ablakokkal rendelkezünk!

Negatív példát is mutatunk. Mivel ebben a szobában a mennyezetet is ugyanazzal az árnyalattal festették, a helyiségnek doboz hatása van. Jobb lett volna fehéret vagy legalább világosabb árnyalatot használni.

A szöveg, valamint a cikkben látható fotók a Poli-Farbe Vegyipari Kft. tulajdonát képezik.
A honlapon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakember konzultációt!