© 2022 Glamour.hu

10 tipp, hogyan láss neki a falfestésnek

1. Nézz utána, hogy mi a legjobb megoldás, ami segít!

Lakásfelújítás során a falfestést sokan azért választják, mert sokkal egyszerűbb és olcsóbb, mint mondjuk tapétázni vagy csempézni. Ha már megtaláltad azt az enteriőrt, amelyet szeretnél megvalósítani, akkor utána kell olvasni vagy kérdezni, hogyan lehet azt a legegyszerűbben megvalósítani, a színeket kikeverni. Keress rá a Poli-Farbe festékgyár tanácsadójára, „Szobafestő Attilára” a neten, akitől akár közvetlenül is kérhetsz szakmai tanácsokat!

2. Írd össze előre, mire lesz szükséged!

A tudatos vásárlás alapja amúgy is az, hogy listát készítünk, mire van szükség. A festés folyamata nagyon egyszerű, könnyen utánozható a videók alapján. Viszont, szükség lesz néhány eszközre, amelyet nem biztos, hogy tartasz otthon! Ne gondolj nagy dolgokra: ecset, henger, ragasztószalag, törlőkendő.

3. Vigyél mintát a festékboltba a színből, amit szeretnél!

A barkácsáruház is jó választás, de a szakkereskedésekben biztosan találsz olyan eladót, aki segít egy színminta alapján beazonosítani a megfelelő színt. Vedd figyelembe, hogy a fényviszonyok eltérőek: mást látsz otthon és megint mást a boltban! Elsőre vegyél kisebb mennyiséget, akár néhány deciliteres kiszerelést a falfestékből, és próbáld ki, milyen benyomást kelt különböző fényviszonyok esetén. A Poli-Farbe Platinum előre kevert színeket biztosít számodra – rengeteg változatban. Szabadon keverheted egymással a színeket, a fehérrel tudod világosítani az árnyalatot.

4. Ne vegyél túl olcsó festéket, inkább ár-érték alapján dönts!

Ami nagyon olcsó vagy nagyon drága, azt felejtsd el! A telefonodon biztos van számológép: azt nézd meg, hogy mennyi a négyzetméter ára a festéknek. Ott szoktak trükközni, hogy hány rétegben kell használni, ezt is vedd figyelembe. A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestéket – ahogyan azt a neve is mutatja – egyetlen rétegben is elegendő használni. A legjobb választás ár-érték arányban!

5. Olvasd el a használati utasítást!

Az alapozóra ezúttal nem a smink alá, hanem ahhoz a munkafolyamathoz lesz szükség, amellyel csökkentheted a fal nedvszívó képességét. Ha azt szeretnéd, hogy a falad oldalról vagy közelről tekintve is egyenletes és szép legyen még évek múlva is, olvasd el a falfesték használati utasítását, mielőtt nekilátsz nagy lendülettel.

6. Csak akkor állj neki átrendezni a lakást, ha muszáj!

A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték csepegésmentes, így ha nem öntöd nyakon magad szándékosan, minimális az esélye, hogy takarítanod kell utána. A gélesítésnek köszönhetően a festék nem spriccel, nem csöpög. Így akár a letakarás és a takarítás egy részét is megúszhatjuk! Bár a bútorokat nem árt távol tartani, és a nyílászárók kereteit is célszerű leragasztani, de azért sokkal egyszerűbb és gyorsabb vele dolgozni, mint a többi festékkel, ezt tapasztalni fogod.

7. Legyen nálad mindig elég festékanyag!

A legnagyobb idegbajt az jelenti, ha abbamarad a festés, mert elfogyott a festék. Ezt úgy tudod kiküszöbölni, hogy egy kis rátartással vásárolsz, és még a vásárlás előtt kiszámolod, mennyi festékre lesz szükséged. A számítás egyszerű: össze kell szorozni a fal magasságát és a hosszát, ezt minden fallal meg kell tenni a szobában, illetve a mennyezetről sem szabad megfeledkezni. Az így kapott számokat pedig össze kell adni. Majd a festék kiadósságával összemérni.

8. Válassz minőségi magyar festéket!

Nem csak azért, mert ezzel a magyar munkahelyeket támogatod, hanem azért is, mert a hazai gyártású falfestékek a régióban is az élmezőnybe tartoznak. A Poli-Farbe Platinumot a legjobb magyar vegyipari mérnökök fejlesztik, évtizedes tapasztalat áll mögötte. Egy rétegben is megfelelően fed, így sokkal hamarabb elkészülünk a munkával, mint a két rétegben használandó festékek esetében. Ráadásul illatosított is, így nem csak a frissen festett lakásban ússzuk meg a napokig érezhető festékszagot, de már munka közben is érezhető a kellemes virágillat.

9. Ne szennyezd a környezetedet!

Soha ne öntsd a lefolyóba a festéket vagy a hígítót, mert ezzel óriási károkat fogsz okozni az élővilágban! Először is nézd meg, hogy mikor jár le a festéked! A későbbi javításokra tegyél félre, akár felcímkézve a kifestett helyiség nevével. Mindig hűvös helyen tárold, de gyerekek, kisállatok ne férhessenek hozzá! Ha mindenképp szeretnél megválni a festékesdoboztól vagy a maradéktól, akkor keresd meg a legközelebbi hulladékudvart, ahol le tudod adni. Biztos lehetsz benne, hogy ők szabályosan fogják feldolgozni, környezetszennyezés nélkül.

10. Bízz magadban, hiszen a festés nem nagy ügy!

Hidd el, hogy csak elsőre bonyolult ez az egész! Ha kellően felkészülsz és utána olvastál, néztél, akkor gyorsan beletanulsz. És nincs annál boldogabb érzés, amikor rájössz, hogy akár egy délután alatt meg tudod változtatni a lakásod, szobád hangulatát egy-egy új színnel.

A szöveg, valamint a cikkben látható fotók a Poli-Farbe Vegyipari Kft. tulajdonát képezik.
A honlapon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakember konzultációt!