© 2022 Glamour.hu

Legyen 2020 a vállakozó Nők éve!

27 évig az építészetben dolgoztunk: belső tereket alakítottunk ki és családi házakat építettünk. Mindebben Feri volt a kreatív vezető, én pedig közgazdászként az irodai és humán feladatokért voltam felelős. Azonban tavaly fordult a kocka: a csokoládékészítésben én lettem párosunk alkotó tagja és férjem az, aki az értékesítéssel foglalkozik, vagyis ő juttatja el a csokoládét hozzátok.

Bár az építészet és a csokoládé elsőre távolinak tűnik, mégis ugyanazt az utat járjuk tovább, amit elkezdtünk: színt viszünk a környezetünkbe, a magunk és mások mindennapjaiba. Az egész életünk, életstílusunk ilyen: vidámságunk nem csak a barátainknak, családunknak szól, hanem a csokoládén keresztül szeretnénk veletek is megosztani!

A sztori 10 éve elkezdődött, egy csokoládé-készítő kurzussal. Hamar kiderült, hogy ebből nem csak egy hobbi, hanem egy szenvedély alakul. Ettől kezdve utazásainkat a csokoládé köré szerveztük. Kíváncsi voltam, hogy a csokoládé hogy változik a világban, mekkora a különbség a kézműves és a "profi" márkák között, hogy fér meg egymás mellett hagyomány és innováció. Bejártam a világ csokoládé készítő műhelyeit New Yorktól, Bécsen, Párizson és Lyonon át Milánóig és közben észrevétlenül a csokoládé tette ki a mindennapjaim nagy részét.

Végül 2019-ben nagy vállalásra szántuk el magunkat: Úgy döntöttünk újítunk, és teljesen a csokoládékészítésnek szenteljük az időnket. Ezzel együtt családi vállalkozásunk is átalakult. Én kerültem a vezetőülésbe és Feri vette át a támogató szerepet. A ZAX 2019-es indulása robbanásszerű siker volt és most már Magyarország és Szlovákia szerte is találkozhattok termékeinkkel. Ugyan az én sztorim még csak az elején jár, de szeretnék bátorításul szolgálni minden vállalkozó-, kalandor- és felfedezőnőnek, és bátorítást és plusz motivációt adni ahhoz, hogy belevágjon valami újba és sajátba. Ünnepeljük együtt az év női sikereit a Glamour Women of the Year gálán!

Varga Zsuzsa